Home

Technische communicatie

Technische communicatie verloopt via allerlei middelen: een rapport, handleiding, vakbladartikel, webtekst, leerboek, presentatie of brochure - allemaal dragen ze technische informatie of berichten uit. In al deze gevallen is het doel in principe hetzelfde: u wilt de ontvanger(s) goed laten begrijpen wat u bedoelt.

Daarom is voor technische communicatie vooral een combinatie nodig van technische kennis en taalvaardigheid. Maar gesteld al dat u of uw organisatie daarover voldoende beschikt; kunt u altijd de capaciteit vrijmaken om op een efficiënte manier een doeltreffend communicatieproduct te maken?

Als specialist in technische communicatie is Entecst u behulpzaam. Wij zijn thuis in de techniek en industrie, en hebben kwaliteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

Technische handleidingen

Vaak zijn het de technici van productontwikkeling die handleidingen schrijven en samenstellen, soms in samenwerking met de afdeling marketing. Dat kan tot prima handleidingen leiden, maar betekent wel dat de ontwikkelaars tijdens hun inzet als technisch schrijver niet aan nieuwe producten kunnen werken.

Technische artikelen

In een artikel, white paper of advertorial kunt u als technisch bedrijf uw specialisme en vaardigheden toelichten en publiceren op uw website, in uw relatiemagazine of in een vakblad. Uw technische artikelen worden beter gelezen als ze op de juiste manier opgebouwd en op uw doelgroep afgestemd zijn. Ook voor publicaties als persberichten, brochures en nieuwsbrieven zijn een goede structuur en leesbaarheid belangrijk.

Technische kennissystemen

Technische kennis vastleggen voorkomt dat bij het vertrek van ervaren medewerkers waardevolle kennis verdwijnt of onvindbaar wordt. Bovendien zijn nieuwe medewerkers sneller en zelfstandiger in te werken. Het technisch onderwijs werkt steeds meer met e-learning: zelfstudie in een online omgeving. Ideaal voor internationale toepassing, want fysieke afstand speelt geen rol meer. Een deskundige technisch schrijver kan hulp bieden bij het omzetten van uw bestaande lesmateriaal naar een digitale versie.

Contact

Entecst BV

KvK: 53.911.954

Entecst Technical Communication

KvK: 17.158.428

Croy 7B, 5653 LC Eindhoven
Postbus 7052, 5605 JB Eindhoven
desk@entecst.nl
+31 40 - 33 33 000

Social media